Pers bericht

Gisterenavond tien voor tien: ik werd gebeld door een oud medewerkster van ons die in de buurt van onze winkel woont met de melding dat ons bedrijf aan de Kerkweg in de brand stond. De winkel aan de Kerkweg die ik 29 jaar geleden ben gestart samen met mijn vrouw. De brandweer was al onderweg. Ik ben direct met de auto naar de winkel toegereden en kwam gelijk met de brandweer het terrein oprijden. De grond zakte weg onder mijn voeten, ons levenswerk, waar we samen met onze medewerkers en onze kinderen zo veel jaren zo hard aan hebben gewerkt. Ik zag de vlammen al uit het dak komen en zag vrijwel direct al dat er aan de winkel niets meer te redden viel, ondanks de enorme inzet van de vrijwillige brandweerkorpsen die met man en macht aan het werk waren om ook de gebouwen rondom mijn winkel te sparen. Ik werd er wel stil van dat er zo veel brandweerkorpsen met tientallen vrijwilligers alles in het werk stelden om mijn bedrijf nog zo veel mogelijk te sparen. Aan de andere kant denken wij ook aan de belasting die het aan de omwonenden heeft gegeven, wij leven ook erg met hen mee.

Inmiddels zijn we een lange nacht verder en hebben vanmorgen onze zoons, waarvan er ook twee in ons familiebedrijf werken, bij elkaar geroepen om plannen te maken hoe we zo snel mogelijk weer door kunnen met ons bedrijf, want dat is namelijk wat wij willen! Zo snel mogelijk alles weer opbouwen om klaar te staan voor onze klanten.
Een van onze zonen is al bezig om een tijdelijke huisvesting op ons terrein in Brandwijk te regelen, een andere zoon is bezig om onze server en kassasystemen weer zo snel mogelijk operationeel te krijgen, weer een andere zoon is samen met onze medewerk(st)ers in overleg met onze vaste leveranciers om zo snel mogelijk weer nieuwe aanvoer van kleding te krijgen. Zo hebben al onze kinderen en onze medewerkers hun inbreng hierin, en ondersteunen ons fantastisch in deze tijd. Zelf ben ik samen met mijn vrouw druk bezig met alle instanties, waar we ineens mee te maken hebben gekregen en natuurlijk de verzekering om alles zo goed mogelijk af te handelen. Wij hebben alle benodigde veiligheidskeuringen altijd stipt opgevolgd en alle zaken m.b.t. verzekering altijd netjes geregeld, dus ik verwacht hierin geen problemen. Vannacht waren de mensen van de verzekering ook al aanwezig tijdens de brand.

Het allerbelangrijkste voor ons was dat er op het moment van de brand geen mensen in de winkel aanwezig waren. De winkel was een uur voor de brand al gesloten. Er zijn gelukkig geen persoonlijke slachtoffers gevallen, dit is voor ons het allerbelangrijkste.
Wij voelen ons dankbaar dat er zo ontzettend veel mensen om ons heen staan. Inmiddels is ons huis veranderd in een bloemenwinkel, we hebben honderden reacties gehad van mensen die willen helpen. Vanmorgen stonden onze medewerkers al bij ons in de keuken, klaar om de schouders er onder te zetten en te helpen met de opbouw van de nieuwe winkel. Want een ding is zeker: Onze nieuwe winkel zal zo snel mogelijk weer operationeel zijn.

Naast onze winkel in Brandwijk hadden wij gelukkig ook nog een groot magazijn in Molenaarsgraaf waar wij een deel van de voorraad hadden opgeslagen voor onze verschillende webshops en voor de bedrijfskleding afdeling. De leveringen en het bedrukken van de bedrijfskleding aan de bedrijven lopen dus aanstaande maandag “gewoon” door, ook de webshops draaien gelukkig door.

Wij hopen binnen enkele dagen een grote tijdelijke huisvesting te plaatsen op ons terrein in Brandwijk, zodat wij onze klanten weer zo snel mogelijk goed kunnen bedienen, want dat is waar het om gaat. Veel klanten uit de wijde regio winkelen al tientallen jaren in onze winkel, wij willen hen binnen enkele dagen weer van dienst kunnen zijn.
Eind volgende week proberen we weer open te zijn, en is iedereen weer welkom in onze nieuwe winkel in Brandwijk.

Bas en Elly van Zessen.